Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/mod.seo.php on line 117 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/mod.seo.php on line 122 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/mod.seo.php on line 117 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/mod.seo.php on line 122 De vloot van zeilschool Us Hiem | Us Hiem Zeilschool
Verhuur
Volg ons op LinkedIN Volg ons op Instagram Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
Type hier de omschrijving... acco1 | Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... vago | Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... cat | Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... veld | Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... acco | Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... pret | Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... valk | Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... pico | Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... vago | Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... valk | Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... surf | Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... cat | Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... pret | Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... pret | Type hier de omschrijving...
Vraag onze brochure aan Boek hier je vakantie!

Op de hoogte blijven?

Meld je snel aan voor de nieuwsbrief: Aanmelden

De vloot van zeilschool Us Hiem

Laser Pico
Laser PicoAls je van actie houdt, is de Laser Pico een ideale instap boot om in te leren zeilen. Aan het begin is het een beetje wiebelig en haal je af en toe een nat pak, maar al snel schiet je over het water. De Pico is 3,5 meter lang en heeft een grootzeil en een fok. Zo bedien je allebei één zeil wat het eenvoudig en overzichtelijk houdt. Je krijgt les vanuit een motorboot met drie boten per groepje, dus met zijn zessen blijft het ook erg gezellig op het water. Meer weten?
Laser Vago
Laser VagoDe Laser Vago is de grotere broer van de Laser Pico. Deze volwaardige zwaardboot van iets meer dan 4 meter heeft meer zeiloppervlak dus wat meer gewicht en ervaring aan boord is vereist. Ook deze boot zeil je samen met een vriendje of vriendinnetje. Als de boot schuin gaat kan de fokkenist door middel van de trapeze ver buiten de boot staan om de boot weer recht te trekken. Om echt hard te gaan wordt op ruimere koersen de gennaker gehesen. Dit is een boller voorzeil waardoor je gegarandeerd over het water spuit. Net als bij de Laser Pico’s zit je in een groep met drie boten per instructeur waardoor dagelijks wedstrijdjes op het programma staan. Meer weten?
Catamaran
CatamaranDe catamaran is de snelste boot op de Oudegaaster Brekken. Deze hoogwaardige cat liggen door een samenwerking met Nacra op Us Hiem. Net als bij de zwaardboten bestaat een groep uit drie boten met twee personen per cat. Maar als het erg hard waait bestaat de optie ook om met z’n drieën te varen. Met een dubbele trapeze zorg je ervoor dat de catamaran ook met veel wind vlak gevaren wordt. Zo scheren de smalle rompen met hoge snelheden door het water waardoor handelingssnelheid een vereiste is. Meer weten?
Valk
ValkDe Valk is met 6,5 meter de grootste boot in onze vloot. De boot is iets minder actief dan de zwaardboten en catamarans maar met een groepje in de Valk wordt het des te gezelliger. Je zit namelijk samen met een instructeur en twee of drie andere cursisten aan boord van deze boot. Door tochten en oefeningen te varen leer je op een gezellige en leuke manier zeilen. Als je wat meer gevorderd bent dan stapt de instructeur af en toe van boord zodat jullie als team zelfstandig de boot kunnen varen en veilig weer terugkomen. Aan het eind van de week kunnen wedstrijdjes of een tocht varen met spinnaker zorgen voor mooie zeilervaringen. Meer weten?
Windsurf
WindsurfWindsurfen is een hele andere sport dan zeilen, zowel in techniek als in beleving. Als windsurfer accepteer je dat je af en toe in het water ligt. Maar door uitdagende oefeningen blijf je in beweging en dus warm. De maat van je zeil hangt af van je gewicht en ervaring op een surfplank, zo hebben we zeilen tussen de 3 m2 en 5 m2. Aan het begin ben je vooral bezig met stabiliteit en houding op de plank maar aan het eind van de week kan je baantje varen over het water en trucjes maken op je plank en met je zeil. Met vijf medesurfers per instructeur start en eindigt elke dag op het surfstrandje. Maar de instructeur heeft ook een motorboot om je te helpen als het niet lukt of om op andere plekken op het meer les te geven. Meer weten?
Combi Valk/Surf
Combi Valk/SurfAls je niet kan kiezen of niet een hele week hetzelfde wil doen dan is de combi-cursus echt iets voor jou. Je zult drie dagen in de Valk varen en drie dagen windsurfen. Zodat je van beide secties kan genieten. Mocht het wat betreft de beschikbare boten mogelijk zijn, dan kan gedurende de week kennis gemaakt worden met het zeilen in catamaran of zwaardboot om ook deze tak van sport te ervaren. Meer weten?

Webdesign Groningen | van Heemstra WebdesignWebdesign